Béda révisi "Sosis"

32 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
[[Gambar:Russian Sausage Making.jpg|thumb|250px|left|Cara nyieun [[Sosis]] lamun maké mesin]]
 
Nalika masak [[sosis]] aya sawatara tahap anu kudu dipigawé, nya éta ''[[kyuring]]'', nyieun adonan, pengisianngisian selongsongsolongsong, ngulub, sarta digodog. <ref name="Sosis"> </ref> Mimitina [[daging hayam]] dibersihkeun tuluy dipisahkeun ti tulangna sarta diiris lembut. <ref name="Sosis"> </ref> Sanggeus éta [[daging hayam]], [[uyah]], [[és batu]], jeung Phosmix MP dihjikeun dina [[blénder]]. <ref name="Sosis"> </ref> [[Lemak]], [[tipung sagu]], [[susu skim]], [[bungbu]], sarta sésa és diasupkeun kana [[blénder]], tuluy giling bari ditambahkeun [[minyak goréng]]. <ref name="Sosis"> </ref> Adonan anu geus digiling lemes salila 10 menitieu, tuluy asupkeunditambahan [[squit]] anu bagian tungtungna geus dipasang casing, atawa maké mesin Filling sosis. <ref name="Sosis"> </ref> Sanggeus éta adonanm diasupkeun kana casing, tuluy talian tungtung casingna maké [[benang]]. <ref name="Sosis"> </ref> Adonan nu geus diasupkeun kana casing dikulub dina suhu 60 0C salila 45 menit. <ref name="Sosis"> </ref> Nalika ngulub, usahakan suhu tetep stabil salila 45 menit, make térmométer. <ref name="Sosis"> </ref> [[Sosis]] anu geus asak bisa bisa langsung didahar. <ref name="Sosis"> </ref>
 
5. Asupkeun adonan kana casing, tuluy talian tungtung casing maké [[benang]]. <ref name="Sosis"> </ref>
 
6. Kulub casing ngeusi adonan dina suhu 60 0C salila 45 menit. <ref name="Sosis"> </ref>
 
7. Usahakan suhu tetep stabil salila 45 menit, make térmométer. <ref name="Sosis"> </ref>
 
8. [[Sosis]] anu geus asak bisa bisa langsung didahar. <ref name="Sosis"> </ref>
 
==Nilai Gizi==
853

éditan