Béda révisi "Bisma"

4 bita dipupus ,  8 tahun yang lalu
m
Bot: Ngaganti Razmnama_Dronacharya.jpg ku Razmnama_Bhishma.jpg
m (r2.5.4) (bot Ngarobih: ta:வீடுமர்)
m (Bot: Ngaganti Razmnama_Dronacharya.jpg ku Razmnama_Bhishma.jpg)
 
== Awal kahirupan ==
[[Image:Razmnama DronacharyaRazmnama_Bhishma.jpg|right|240px|thumb|"Maotna Bisma". Lukisan ti buku ''Razmnama'', atawa ''[[Mahabarata]]'' vérsi [[Persia]].]]
 
Samentara tujuh lanceukna anu geus lahir maot alatan diteuleumkeun ka [[walungan Gangga]] ku indung maranéhanana sorangan, Bisma mah bisa salamet alatan polah indungna kaburu kanyahoan sarta dihalangan ku bapana. Satuluyna, Dewi Gangga naék ka surga mawa Bisma anu masih orok ninggalkeun Prabu [[Santanu]] sorangan. Sanggeus 36 taun ti harita, Sang Prabu henteu ngahaja manggihan anakna di hilir [[walungan Gangga]]. [[Dewi Gangga]] satuluyna mikeun éta budak ka Sang Prabu, sarta méré ngaran Déwabrata. Déwabrata satuluyna jadi pangéran anu calakan sarta gagah, ogé dicalonkan salaku pawaris karajaan. Tapi alatan jangjina ka Sang Dasapati, bapana [[Satyawati]] (indung téréna), manéhna réla pikeun henteu narima waris tahta sarta henteu kawin saumur hirup ambéh jaga turunanana henteu silih rebut tahta karajaan jeung turunan Satyawati. Alatan keihlasna kasebut, manéhna dibéré ngaran Bisma sarta disinugrahan layeut jeung Sang Déwa Waktu nu temahna manéhna bisa nangtukeun waktu maotna sorangan.
1.627

éditan