Ka'bah: Béda antarrépisi

128 bita dipupus ,  6 tahun yang lalu
sejarah ka'bah
Tidak ada ringkasan suntingan
(sejarah ka'bah)
Dina [[Al-Qur’an]] nyebutkeun yén Ka’bah diwangun ku [[Nabi Ibrahim]] jeung [[Nabi Ismail]] putrana saggeus Ismail dumuk di [[Arab Saudi|Saudi]]. Wangunan ieu ngabogaan [[masjid]] nu diwangun disakurilingna, nyaéta [[Masjid al-Haram]]. Sakabéh [[muslim]] ti alam dunya daratang ka Ka’bah keur ngadu’a, teu paduli ti mana maranéhna datang. Ieu disebut nyanghareupan atawa datang minuhan sauran ti Gusti.<ref>Also known as ''{{transl|ar|DIN|al-Kaʿba(tu) l-Mušarrafah}}'' ({{lang|ar|الكعبة المشرفة}} "The Noble Cube), ''{{transl|ar|DIN|al-Baytu l-ʿAtīq}}'' ({{lang|ar|البيت العتيق}} "The Primordial House"), or ''{{transl|ar|DIN|al-Baytu l-Ḥarām}}'' ({{lang|ar|البيت الحرام}} "The Sacred/Forbidden House")</ref>
 
Ka'bah saur katerangan dina Al-Qur'an eta diwangun ku Nabi Ibrahim as. sareng puterana Nabi Ismail as. saparantos Nabi Ibrahim kengeng wahyu ti Allah swt. Ka'bah diwangun tina susunan babatuan tanpa make bahan anu lian, tapi kiwari mah ka'bah geus ditutupan ku kaen hideung nu aya tulisan ayat-ayat Al-Quran tina bola emas. Ayeuna Ka'bah mangrupakeun hiji wangunan nu jadi titik singhareupan umat Islam dina ngalakonan ibadah anu paling utama nyaeta Shalat, anu asa
Ka Ka’bah atawa bisa ogé disebut munggah haji mangrupa salasahiji tina [[lima]] [[Rukun Islam]] nu ngawajibkeun unggal muslim keur ngalakukeun haji sahenteuna sakali dina saumur hirupna lamun mampuh keur ngalakukeunna. Aya bagéan nalika jamaah haji ngurilingan Ka’bah ti arah nu beda jeung arah jarum jam. Ieu ''circumambulation'', anu biasa ogé disebut [[tawaf]], ogé dilakukeun ku paziarah salila [[umrah]] (haji leutik). Mung, nalika nu pang dramatis pisan mah nalika Hajina nu resmi, 6 juta jalma kumpul ngawentuk buleudan di poé nu sarua ti saampar [[buana]].<ref name="eoi317"/>
 
== Catetan ==