Béda révisi "Fernando Alonso"

28 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , mangrupakeun → mangrupa, oge → ogé (3), nyaeta → nyaéta, yen → yén , diantara → di antara, ea → éa (8), eo → éo, Salasahiji → salah sahiji, dimana → di mana, ngelehkeun →...
m (Bot: Migrating 93 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q10514 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh , mangrupakeun → mangrupa, oge → ogé (3), nyaeta → nyaéta, yen → yén , diantara → di antara, ea → éa (8), eo → éo, Salasahiji → salah sahiji, dimana → di mana, ngelehkeun →...)
 
== Profil ==
Fernando Alonso mangrupakeunmangrupa putra kadua tina dua baraya kandung.<ref name="urruty">{{cite news | last = Urruty | first = Martín | title = {{lang|es|De plebeyo a rey. Cómo llegó Alonso a ser el campeón más joven de la historia}} | language = Spanish | publisher = {{lang|es|ESPNdeportes}} | date = 2005-11-26 | url = http://espndeportes.espn.go.com/news/story?id=367490 | accessdate = 2007-07-30 }}</ref> Bapana janten saurang mekanik bengkel anu sasakali nyambi janten tukang panambangan. Ibuna janten saurang kasir di supermarket. Alonso gaduh hiji lanceuk istri. Keur yuswa Alonso dua taun, kolot Alonso masihan hadiah gokart kanggo lanceukna, anu saterasna ditolak karena ngarasa bahwa babalapan kirang cocok sareng dunia istri. Teras etaéta gokart tehtéh dipasihkeun ka Alonso.
 
Alonso seneng tuangeun anu teu ngandung uyah. Anjeuna ogeogé resep kana nonton film sareng nyetel lagu. Kiwari Alonso cicing di Swiss, sasakali anjeunna ogeogé uih ka Spanyol keur ngalongok bapa-ibuna.
 
== Karir ==
Alonso tos ngamulai babalapan ti yuswa 3 taun. Di 1988 manehna mulai masuk ka gokart professional. Anu bertahan sampai taun 1998. Di 1999 Alonso ngalih ka Nissan Championship, dan langsung janten jawara di musim perdanana. Taun 2000 Alonso ngalih ka F3000 Internasional (ayeuna namina janten GP2). Bergabung sareng tim Astromega, Alonso sempet naek podium jawara di sirkuit Spa.<ref name="alonsof1fbio"> {{cite web | title = Who's Who: Fernando Alonso | publisher = F1Fanatic.co.uk | year = 2006 | url = http://www.f1fanatic.co.uk/f1-information/whos-who/whos-who-a/fernando-alonso/ | accessdate =2006-01-07}}</ref>
 
Taun 2001 Alonso ditarik lebet ka Formula 1 ku tim Minardi di yuswa 19 taun.<ref>{{cite news| title = Minardi snap up Alonso| publisher = BBC.co.uk| url = http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/1160082.stm| date = 08/02/2001| accessdate = 13 Desember 2008}}</ref> Waktos eta, namina eleh jauh dibandingkeun Kimi Raikkonen atanapi Juan Pablo Montoya. Sapanjang musimna ogeogé Alonso gagal metik poin hiji pun, tapi sanajan kitu, bakat alusna kacium ku bos Renault, Flavio Briatore. Briatore lantas ngajakan Alonso gabung ka Renault di 2002 sabagai test driver, sareng janji bakal narik anjeunna janten pembalap regular upami panampilanna di 2002 alus.<ref>{{cite journal |last=Cooper |first=Steve |year=2007 |month=September |title=The hunter becomes the haunted |journal=Autosport |volume=189 |issue=10 |pages=p.39}}</ref>
Musim 2003 Alonso balik deui ka F1 sabagai pembalap, anjeunna ngagentoskeun [[Jenson Button]] anu ngalih ka BAR-Honda. Kejutan demi kejutan dipaparkeun ku Alonso sapanjang musim, diantaranadi antarana pole position termuda di GP Malaysia, sareng kameunangan di GP Hungaria. Bahkan di Hungaria, Alonso ngelehkeunngéléhkeun [[Michael Schumacher]] anu kasebutkeuna Raja F1.
 
Musim 2004 Alonso gagal janten jawara di hiji balapan pun. Di musim 2005 anjeunna tiasa meunang di Malaysia, Bahrain, San Marino, Eropa, Perancis, Jerman, sareng China. Ahirna anjeunna nyetak sejarah deui dengan tampil sabagai jawara dunya pang ngorana. Jawara dunya teras dipertahankeun ku Alonso di musim 2006, saatos anjeunna ngelehkeunngéléhkeun Michael Schumacher anu ngumumkeun pension di ahir musim 2006.
 
[[Gambar:Fernando Alonso 2007 Britain.jpg|thumb|right|Alonso finish kadua di Inggris 2007.]]
Musim 2007 Alonso ngalih ka tim McLaren, tetapi di tim ieu Alonso saakan janten anak tere, ku sabab bos McLaren, Ron Dennis leuwih mentingkeun [[Lewis Hamilton]]. Sababaraha kali Alonso neangannéangan celah abeh anjeunna tiasa indit deui ti tim McLaren.<ref>{{cite news| title =Alonso's future at McLaren in doubt| publisher =autosport.com| url =http://www.autosport.com/news/report.php/id/61422| date =[[2007-08-06]]| accessdate =2007-08-06}}</ref> Salasahijinasalah sahijina ngahalangan Hamilton di pit GP Hungaria<ref>{{cite news| title =Hungarian Grand Prix 2007 — Qualifying| publisher =news.bbc.co.uk| url =http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/6929333.stm| date = 2007-08-05 | accessdate =2007-08-06}}</ref><ref>{{cite news| title =Dennis: Hamilton triggered incident| publisher =autosport.com| url =http://www.autosport.com/news/report.php/id/61368| date = 2007-08-04| accessdate =2007-08-06}}</ref>, sareng ngababat Hamilton di GP Brazil nu berujung kana gagalna Hamilton janten jawara dunia. Akhirna di akhir musim kontrak Alonso sareng tim McLaren diputuskeun ku bosna, Ron Dennis.<ref>{{cite news |url = http://www.mclaren.co.uk/mediaroom/information/pressreleases/alonso_release.php |title = Alonso Press Release |publisher = Vodafone McLaren Mercedes |date = 2007-11-02 |accessdate= 2007-11-02}}</ref> Alonso ahirna uih deui ka tim lamina, Renault F1. Posisina di McLaren digentoskeun ku Heikki Kovalainen.<ref>{{cite news | url = http://www.formula1.com/news/headlines/2007/12/7182.html | title = Kovalainen to partner Hamilton at McLaren for 2008 |publisher = Formula1.com | date=2007-12-14 | accessdate=2007-12-14 }}</ref>
Musim 2008, di tim lamina, Renault F1, Alonso ngan tiasa janten jawara balapan dua kali, nyaetanyaéta di Singapura sareng di Jepang.<ref>{{cite news| title = 2008 Japanese Grand Prix| publisher = BBC.co.uk| url = http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/7664875.stm| date = 11/10/2008| accessdate = 13 Desember 2008}}</ref> Posisina bertahan sampai musim 2009 dimanadi mana Alonso gagal janten jawara balapan sakalipun. Tilu dinten usai GP Singapura 2009, tim Ferrari ngumumkeun yenyén Fernando Alonso bakal ngagabung sareng tim Italia tersebut, ngagentoskeun posisi Kimi Raikkonen anu awon salami dua musim berturut-turut.
 
== Statistik ==
<br />'''Tempat, tanggal lahir:''' [[Oviedo]], [[Spanyol]], [[29 Juli]] [[1981]]
<br />'''Status:''' Menikah
<br />'''Jangkung:''' 171 &nbsp;cm
<br />'''Beurat:''' 68 &nbsp;kg
<br />'''Debut F1:''' GP Australia 2001 (sareng [[Minardi]])
<br />'''Pole pertama:''' GP Malaysia 2003 (sareng [[Renault F1|Renault]])
* 1996: Karting – Kejuaraan Dunia Junior, Jawara
* 1996: Karting – Kejuaraan Nasional Junior Spanyol, Jawara
* 1996: Karting – TrofeoTroféo Estival Italia, Jawara
* 1996: Karting – Marlboro Masters, Jawara
* 1997: Karting – Kejuaraan Nasional Grup A Spanyol dan Grup A Italia, Jawara
* 1998: Karting – EuropeanEuropéan Championship, runner-up
* 1999: Euro-Open Movistar Nissan Championship, Jawara
* 2000: Formula 3000 – TeamTéam Astromega, ka-4
 
==== Formula 1 ====
* {{f1|2001}}: [[Minardi|European Minardi F1]]: 0 poin, posisi ka-23
* {{f1|2002}}: [[Mild Seven]] [[Renault F1|Renault F1 Team]]: test driver
* {{f1|2003}}: Mild Seven Renault F1 TeamTéam: 55 poin, posisi ka-5
* {{f1|2004}}: Mild Seven Renault F1 TeamTéam: 59 poin, posisi ka-4
* {{f1|2005}}: Mild Seven Renault F1 TeamTéam: 133 poin, Jawara Dunia
* {{f1|2006}}: Mild Seven Renault F1 TeamTéam: 134 poin, Jawara Dunia
* {{f1|2007}}: [[Vodafone]] [[Team McLaren|McLaren]] [[Mercedes-Benz|Mercedes]]: 109 poin, posisi ka-3
* {{f1|2008}}: [[Renault F1|ING Renault F1]]: 61 poin, posisi ka-5
* 2005: Pameunang Prince of Asturias Sports Award
* 2005: Paraih Lorenzo Bandini Trophy Award
* 2006: Pameunang Autosport International Driver of the YearYéar
 
== Referensi ==
18.254

éditan