Béda révisi "Urang Sunda"

m
→‎Ageman: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana
m (→‎Basa: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kusabab → ku sabab using AWB)
m (→‎Ageman: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana)
 
==Ageman==
Numutkeun titinggal arkéologis sarta [[naskah|naskah-naskah]] Sunda kuna nu tos katalungtik, urang Sunda jaman baheula boga ageman monotéis, nu ka dieunakeun kapangaruhan/katambah ku ajaran [[Hindu]], [[Buda]], [[Islam]], jeung [[Kristen]]. Ageman pituin urang Sunda ([[Sunda Wiwitan]]) bisa kénéh ditempo di [[urang Kanékés|Kanékés]], Banten, nu ti jaman baheula ngurung manéh tina kamodérenan. Kiwari, kalolobaanlolobana urang Sunda ngagem Islam.{{fact}}
 
==Upajiwa==
18.254

éditan