Béda révisi "Wewengkon Chūbu"

2 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: periode → périodeu
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: bebas → bébas, sejen → séjén (2))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: periode → périodeu)
Distrik Tosan mangrupa wewengkon nu kompleks tur gunung "terjal"—kadangkala disebut hateup Jepang—kaasup pagunungan Jepang. Pendudukna ngumpul di dalapan cekungan tur dihubungkeun ku lembah nu sempit. Tosan mangrupa daerah penghasil utama sutra, sanajan produksina nurun terus sanggeus Perang Dunya II. Loba buruh nu tadina digawe dina produksi sutra kaserep ku parobahan industri manupaktur kaasup industru alat-alat presisi, mesin, tekstil, makanan olahan jeung industri ringan séjénna.
 
Distrik Tokai, diwatesan ku Samudera Pasifik, koridor nu sempit diwatesan ku gunung nu turun ka arah laut. Saprak [[Tokugawa period]] (1600-1867), koridor ieu jadi penting keur jajalaneun antara Tokyo, Kyoto, jeung Osaka. Salah sahiji jalan ku kawentar nyaéta Tokaido, rengse diwangun dina periodepériodeu Edo (Tokyo, saprak 1868) jeung Kyoto, ibukota kaisar heubeul; dina abad kaduapuluh, jadi ngaran rute jalan tol jeung jalan kareta api cepat.
 
Sababaraha dataran aluvial nyusun ieu koridor. Iklim sedeng, tempat nu hade keur kompleks metropolitan sarta dimungkinkeun ku transportasi nu gancang keur suplai sayuran salila opat musim. Daerah nu rada luhur dipaké keur melak jeruk jeung teh. Koridor ieu ogé jadi sajumlah tempat pusat industri kecil. Bagéan Kulon Tokai kaasup dataran Nobi, nu jadi pusat besa dina abad katujuh A.D. Nagoya, nu nyanghareup ka Basisir Ise, jadi pusat industri berat kaasup besi, baja jeung industri manufaktur.
18.254

éditan