Béda révisi "Citrānggada"

1 bita dipupus ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna using AWB
m (Bot: Migrating 13 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1994800 (translate me))
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna using AWB)
Tanpa disangka, mucunghul bancang pakéwuh di [[Astinapura]] nyaéta aya surat tangtangan ti saurang raja [[gandarwa]] anu boga ngaran nu sarua, Citrānggada. Manéhna ambek alatan ngarasa lamun aya dua raja nu ngaranna sarua mustahil baris hirup babarengan dina wanci nu bareng. Manéhna boga tékad yén salah sahiji di antarana kudu palastra. Citrānggada putera Santanu nampa tangtangan kasebut. Sanggeus éta, kajadian perang antara Citranggada putera Santanu jeung Citranggada gandarwa di "medan Kuru" atawa [[Kurusétra]]. Sanggeus perang campuh lumangsung salila tilu bulan, Citranggada putera [[Santanu]] gugur sarta kakawasaanana digantikeun ku adina, [[Wicitrawirya]].
 
Saméméh mangkat, Citranggada tacan boga geureuha sahinggaantukna henteu ngabogaan turunan.
 
== Harti ngaran ==