Béda révisi "Polistiréna"

2 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: maneh → manéh, beda → béda using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , geusan → pikeun , make → maké , dipake → dipaké (3), diantara → di antara, ea → éa, eo → éo, didieu → di dieu, naluntik → nalungtik, kalolobaan → lolobana)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: maneh → manéh, beda → béda using AWB)
 
==Sajarah==
Polystyrene/polistiréné kapanggih ku [[Eduard Simon]] dina taun [[1839]],<ref>[http://inventors.about.com/od/pstartinventions/a/plastics.htm The history of plastics]. Inventors.about.com (15 June 2010). Retrieved 25 December 2011.</ref> saurang apotékér ti [[Bérlin]]. Di storax ti [[Turki]], manéhna nyuling/ ''distilled résin'' anu asalna tina geutah tangkal sweetgum orientalis anu ngandung minyak, anu hasilna dibéré ngaran styrol. Sababaraha poé tiharita ieu Simon manggihan yén styrol jadi jelly/ngageblég ku alatan aya oksida ("Styroloxyd"). Saterusna kimiawan [[John Buddle Blyth]] anu lahir [[1845]] jeung ahli [[kimia]] urang [[Jérman]] [[Agustus Wilhelm von Hofmann]] némbongkeun yén salila ''transformation'' styrol lumangsung henteu ngabutuhkeun oksigén. Maranéhanana nyebut ieu zat métastyrol. Panalungtikan satuluyna ngébréhkeun yén ieu kimia téh sarua pisan/idéntik jeung [[Styroloxyd]]. Dina taun [[1866]] Marcelin Berthelot nalungtik ieu formasi metastyrol / Styroloxyd ti styrol salaku prosés polimérisasi. Saengeusna 80 kaliwat kakara kapanggih yén manaskeun styrol bakalngahasilkeun réaksi kantétan makromolekul, manehnamanéhna ahli kimia organik Jerman Hermann Staudinger ([[1881]]-[[1965]]) nya dingaranan waé ieu zat téh nyaéta ''polystyrene''.
 
Pausahaan IG Farben mimiti muka pabrik polystyrene di Ludwigshafen, dina taun [[1931]], ieu bakal jadi gaganti [[séng]] dina loba kagunaan. Sukses ieu kahontal nalika tumuwuh wadah réaktor pikeun nga extruded polystyrene ngaliwatan tabung/solobong/tube dipanaskeun tuliy dipotongan, ngahasilkeun polystyrene dina bentuk pellet/guruntulan.
 
==Golongan Polistirene==
Dumasar kana sipat pisik jeung paninggalian, ieu bahan polistirene dibedakeundibédakeun kana opat golongan di antarana wae:
#GPPS PS (Basa Inggris: ''General Purpose Polystyrene''), katempona herang/ transparan, teuas, sarta regas.
#HIPS (Basa Inggris: ''High impact Polystyrene''), rada kuat henteu regas jiga GPPS warnana bodas susu (White opaque)