Béda révisi "Gain"

2 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana (2)
m (→‎Unit logaritmis jeung désibel: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sahingga → antukna using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: numana → nu mana (2))
: Gain = log<sub>10</sub>(''P''<sub>2</sub>/''P''<sub>1</sub>) bel
 
numananu mana P1 jeung P2 patuturut mangrupa ''daya'' asupan jeung kaluaran.
 
Migunakeun unit bel, kanyataannana jumlah hasilna sok saeutik, ku sabab éta nu kasohor nyaéta migunakeun [[decibel]] (sapersapuluh bel). ku sabab bel téh sapuluh decibel ('''dB''') mangka:
gain daya = 100 kali
 
numananu mana sacara définisi bisa disebutkeun yén gain-na 20&nbsp;dB.
 
Gain faktor 1 atawa (sarua jeung 0&nbsp;dB) di mana asupan jeung kaluaran miboga tegangan nu sarua disebut ''gain [[1 (nomer)|hiji]]''.
18.254

éditan