Béda révisi "Basa Latin"

1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: modern → modérn
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: make → maké , rea → réa, ngarupakeun → mangrupa, ea → éa (2) using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: modern → modérn)
 
'''Basa Latin''' atawa '''Latén''' baheulana mangrupa [[basa]] asli nu dipaké di wewengkon sabudeureun [[Roma]] nu disebut [[Latium]]. Boga pangaruh badag nalika jadi basa formal [[Karajaan Romawi]].
 
Sadaya [[Basa Romawi]] diturunkeun tina basa Latin, sarta loba kekecapan nu asalna tina kecap Latin kapanggih ogé dina basa-basa modernmodérn séjénna kayaning [[basa Inggris]]. Leuwih ti éta, di dunya Kulon, basa Latin geus jadi ''[[lingua franca]]'', basa nu diteuleuman sarta dilarapkeun pikeun kaperluan ilmiah sarta pulitik, salila leuwih ti sarébu taun, nu kalindih ku [[basa Prancis]] dina [[abad ka-18]] sarta basa Inggris ahir [[abad ka-19]]. Kiwari jadi [[Latin (Ecclesiastical)|basa resmi]] [[Garéja Katolik Roma]], kaasup salaku basa resmi nasional [[Kota Vatikan]]. Basa Latin ogé masih dipaké, bareng jeung [[basa Yunani]], pikeun nangtukeun ngaran nu dipaké dina [[klasifikasi ilmiah]] mahluk hirup.
 
== Fitur Utama ==
18.254

éditan