Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran, 2 tahun yang lalu
m
→‎Perkembangan kiwari: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Teknik → téhnik
== Perkembangan kiwari ==
Nalika nu nyipta robot mimiti nyoba nyonto manusa jeung sato, anjeunna ngarasa yén hal éta
kacida héséna; ngabutuhkeun tanaga pangitungan anu leuwih loba tinimbang anu aya dina mangsa harita. Jadi, panekenan perkembangan dirobah kana widang risét séjénna. Robot sederhana nu maké roda digunakeun pikeun ngalakukeun ékspérimén dina [[tingkah laku]], [[navigasi]] jeung [[perencanaan jalur]]. Tekniktéhnik navigasi éta geus ngembang jadi sistim kontrol [[robot otonom]] anu kasayogikeun kalayan komérsial; conto sistim kontrol navigasi pangmutahirna anu aya dina mangsa kiwari kaasup dina sistim navigasi dumasar kana laser jeung [[VSLAM]] (Visual Simultanéous Localization and Mapping) ti Activmedia Robotics jeung Evolution Robotics.
 
Nalika para téhnisi siap pikeun nyoba robot nu bisa leumpang deui, aranjeunna mulai tina [[héksapoda]] jeung ''platform'' sato suku loba lianna. Robot-robot éta nyonto ka [[serangga]] jeung [[arthropoda]] dina bentuk jeung fungsina. Trén nuju jenis badan éta nawarkeun fléksibilitas anu gedé jeung kabuktian bisa adaptasi jeung sagala rupa lingkungan, tapi béaya tina panambahan karumitan mékanikal éta geus ngahalangan diadopsina ku para konsumén. Ku ayana suku leuwih ti opat, robot-robot ieu [[stabil kalayan statis]] anu nyababkeun maranéhannana bisa digawé leuwih gampang. Tujuan tina risét robot suku dua nyaéta nepikeun ka gerakan leumpang ngagunakeun gerakan pasip-dinamik anu nyonto kana gerakan manusa. Tapi, hal ieu mungkin nembé bisa kawujudkeun sababaraha taun ke hareup.
18.163

éditan