Béda révisi "Televisi digital"

1 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: hade → hadé
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , nyaeta → nyaéta, make → maké (2), dipake → dipaké)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: hade → hadé)
'''Televisi digital''' ([[basa Inggris]]: '''Digital television''' ('''DTV''')) nyaéta sistim [[telekomunikasi]] keur nyiarkeun katut narima gambar gerak jeung sora nu mangrupa [[sinyal digital]], minangka babandingannana [[televisi analog|sinyal analog]] nu dipaké ku TV analog (tradisional). DTV maké data [[modulasi]] digital, nu dikompresi sacara digital sarta perlu didekoding ku set [[televisi]] nu dirancang sacara husus, atawa hiji panarima standar maké [[set-top box]], atawa hiji PC nu dipasangan kartu televisi. Ti saprak diwanohkeunnana dina ahir [[1990-an]], tehnologi ieu geus matak pikabitaeun bisnis siaran televisi katut industri elektronika konsumen sabab nawarkeun kasempetan finansial anyar.
 
Televisi digital leuwih fleksibel jeung efisien tinimbang televisi analog. Televisi digital baris ngahasilkeun gambar nu leuwih eces, sorana boga kualitas nu leuwih hadehadé, sarta pilihan acarana ogé leuwih loba tinimbang bogana analog.
<!--{{tarjamahkeun|Inggris}}
==Technical information==
18.254

éditan