Buka ménu utama

Parobahan

1 bita dipupus, 2 tahun yang lalu
m
→‎Politik: Ngarapihkeun éjahan, replaced: samentawis → samentara
 
== Politik ==
Portugal mangrupa nagara républik kalawan [[Lisbon]] minangka ibu kota nagara. Opat komponén utama dina pamaréntahan Portugal nyaéta: [[Présidén Portugal|Présidén]] minangka pupuhu nagara, [[Parlemén Portugal|Parlemén]], [[Daptar Perdana Menteri Portugal|Perdana Menteri]] minangka pupuhu pamaréntahan jeung mahkamah luhur. Konstitusi ngabagi kakawasaan éta jadi [[éksekutif]], [[législatif]], jeung [[yudikatif]]. Présidén dipilih saban lima taun, samentawissamentara [[Daptar Perdana Menteri Portugal|Perdana Menteri]] dipilih langsung ku présidén jeung umumna mangrupa pamingpin ti partéy nu meunang pamilu. Institusi législatif diwangun ti 230 urang députi nu bakal ngajabat 4 taun. Ari mahkamah diwangun ti yudisial, administratif, jeung fiskal.
 
== Babagian administratif ==
18.163

éditan