Rubakpita: Béda antarrépisi

4 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda
m (Bot: Migrating 31 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q249998 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda)
'''Rubakpita''' ([[Basa Indonésia]]: ''lebar pita'' {{lang-en|bandwidth}} {{lang-nl|bandbreedte}}) dina téknologi [[telekomunikasi]] nyaéta lega wewengkon [[frékuénsi]] tinangtu atawa béda antara [[frékuénsi]] panghandapna jeung frékuensi pangluhurna dina wewengkon frékuénsi tinangtu. Contona, sambungan [[telepon]] ngabogaanmibanda 'rubakpita'' 3000Hz ''([[Hertz]])'', anu mangrupa wewengkon antara frékuénsi pangluhurna (3300Hz) sarta frékuénsi panghandapna (300Hz) anu bisa diliwatan ku sora manusa.
 
Dina jaringan [[komputer]], ''rubakpita'' nujul kana [[laju pamindahan data]], umumna dina [[Hijian|hijian]] Kbps (kilobit pér detik/''kilobite per second'').
 
==Bandwidth filter (atawa sistem)==
''Bandwidth'' tina hiji [[sinyal]] bisa didéfinisikeun sabagé amparan frékuénsi dimana sabagian gedé énergi atawa daya ngadumuk. Définisi ieu rada midua sarta gumantung kana pajangjian. Jadi aya réa définisi pikeun ''bandwidth'' sinyal. Contona, ''bandwidth'' daya tina hiji sinyal ditetepkeun sabagé <math>\omega_2 - \omega_1</math> dimana <math>\omega_1 < \omega < \omega_2</math> mangrupakeun amparan dimana 99% daya ngadumuk.
 
''Bandwidth'' sinyal x(t) ogé bisa didéfinisikeun sarua jeung ''bandwidth'' filter nyaéta ''bandwidth'' 3 &nbsp;dB.
 
== Tempo ogé ==
20.027

éditan