Béda révisi "Floem"

2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: meter → méter using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda)
 
[[Gambar:Stem-histology-cross-section-tag.svg|thumb|200px|left|gambar jaringan floém]]
'''Floém''' mangrupa raramat pangangkut anu diwangun ku [[sél pengiring]], parénkim floém, [[tapas]], sarta komponén pembuluh tapis.<ref name=sumber1 /> Sél pengiring ngan aya dina tutuwuhan [[Angiospermae]] sarta boga mangpaat méré dahar sél-sél nu nyusun komponén pembuluh tapis anu masih hirup.<ref name=sumber1>{{id}} Jati, Wijaya. 2007. Aktif Biologi. Jakarta: Ganeca exact. Kaca 29</ref> Parenkim floém boga mangpaat pikeun nunda cadangan [[kadaharan]] sakaligus misahkeun anatara floem anu hiji jeung anu séjénna.<ref name=sumber1 /> Saban komponén pembuluh tapis sok dipirig ku sél pengiring.<ref name=sumber1 /> Komponén pembuluh tapis umumna ngeusi [[sitoplasma]], tapi henteu ngabogaanmibanda [[nukleus]] sabot [[déwasa]].<ref name=sumber1 /> Komponén pembuluh tapis parékép dina tungtung sarta puhuna nyieun pembuluh tapis sarta ngahiji kalayan pengiring.<ref name=sumber1 /> Fungsi utama floem nyaéta ngocorkeun zat-zat kadaharan hasil [[fotosintésis]] sarta [[daun]] ka sagala rupa bagian awak [[tutuwuhan]].<ref name=sumber1 /> Umumna élemen floem disusun ku unsur-unsur tapis, sél pengiring, serabut floem, sklereid, sarta parenkim floem.<ref name=sumber2>{{id}} Syamsuri, Istamar. Biologi Jilid II Untuk SMA Kelas XI Semester 1. Jakarta: Erlangga. Kaca 39-40</ref> Unsur utama nyaéta pembuluh tapis dina parenkima floem.<ref name=sumber2 /> Sumebarna tepas floem mindeng ogé pohara lega sarta boga fungsi pikeun méré sokongan dina awak tutuwuhn.<ref name=sumber2 /> Pembuluh tapis diwangun ti sél-sél ngawangun silindris kalayan diaméterna 25 μm sarta panjang 100-500 μm.<ref name=sumber2 /> Pembuluh tapis miboga sitoplasma dina inti.<ref name=sumber2 /> Dingding sél komponén pembuluh tapis teu ngandung lignin, ku kituna leuwih ipis dibandingkeun jeung trakéa.<ref name=sumber2 /> Pembuluh tapis nyaéta pembuluh angkut anu utama dina raramat floem.<ref name=sumber2 /> Pembuluh ieu silih nyambung sarta ngalegaan ti puhu nepi ka tungtung tutuwuhan.<ref name=sumber2 />
==Rujukan==
{{Reflist}}
18.254

éditan