Béda révisi "Panas"

2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Beda → béda)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda)
 
'''Panas''' nyaéta nyalurkeun [[energi panas]] antara dua barang anu béda suhu. [[Unit SI]] pikeun panas nyaéta [[joule]].
 
Panas pindah ti wewengkon suhu luhur ka wewengkon suhu pendék. Sakumna objek ([[barang]]) ngabogaanmibanda [[energi internal]] anu nyambung kalawan pindahna teu tangtu ti [[atom|atom-atom]] atawa [[molekul]]na.
 
''Energi internal'' ieu "[[directly proportional]]" ka suhu barang. Sabot dua barang kalawan suhu béda ngarendeng, maranéhanana baris tukeuran énérgi internal nepi ka suhu kadua barang kasebut saimbang. Jumlah énérgi anu disalurkeun nyaéta jumlah énérgi anu nukeur. Kasalahan umum pikeun nyaruakeun panas sarta énérgi internal. bédana nyaéta panas dihubungkeun kalawan tukeuran énérgi internal sarta gawé anu dipigawé ku ''sistem''. Pangarti béda ieu diperlukeun pikeun ngartikeun [[hukum kahiji termodinamika]].
18.254

éditan