Buka ménu utama

Parobahan

68 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Lor -> Kalér
[[Gambar:SouthChinaSea.png|thumb|270px|'''Laut Natuna Kalér''', dikuriling ku sababaraha nagara, laut, jeung sagara.]]
'''Laut Natuna Kalér''' mangrupa [[laut pasisian]], bagian ti [[Sagara Pasifik]], ngawengku wewengkon ti [[Singapura]] nepi ka [[Selat Taiwan]], nu legana kira 3,500,000 km². Laut Natuna LorKalér jadi laut nu panglegana sanggeus lima sagara. [[Kapuloan Laut Natuna Lor|Kapuloan Laut Natuna Kalér]]na ngabentuk hiji [[kapuloan]] nu jumlahna nepi ka ratusan.
 
Sababaraha nagara, hususna [[Filipina]], nyebut wewengkon ieu Laut Luzon, sabab saolah-olah wewengkon éta dikawasa ku Cina.
 
=== Kapuloan ===
{{utama|Kapuloan Laut Natuna LorKalér}}
Di wewengkon lautna, aya leuwih ti 200 pulo jeung pulo karang, nu lolobana aya di [[Kapuloan Spratly]]. Kapuloan Spratly ngampar legana 810 nepi ka 900 km nu ngawengku 175-an fitur insular nu geus dipikawanoh, nu pangbadagna nyaéta [[Taiping|Kapuloan Taiping]] (Itu Aba) nu panjangna ukur 1,3 km jeung 3,8 m nu pangtonggohna.
<!--
-->
== Tempo ogé ==
* [[Daptar pulo di Laut Natuna Lor|Daptar pulo di Laut Natuna Kalér]]
 
== Tumbu kaluar ==
17

éditan