Buka ménu utama

Parobahan

Taya parobahan ukuran, 1 tahun yang lalu
 
== Musim Siklon di Sabudeureun Indonesia ==
Dumasar klimatologina, wilayah Indonésia anu aya di sabudeureun garis khatulistiwa kaasup kana wilayah anu henteu kaliliwatan ku siklon tropis.<ref name=":3">{{Cite web|url=http://meteo.bmkg.go.id/siklon/learn/06/id|title=Musim Siklon di Sekitar Indonesia|last=|first=|website=BMKG|publisher=|accessdate=13 Februari 2018}}</ref> Tapi sanajan kitu, loba ogé siklon tropis anu aya di sabudeureun wilayah Indonésia.<ref name=":3" /> Hal ieu ngbalukarkeun akibat anu henteu langsung kana kondisi cuaca di Indonésia.<ref name=":3" /> Contona waé, siklon tropis Rossie (2008) anu kawangun di Banten beulah kulon, siklon tropis Kirrily anu kawangun di sabudeureun kapuloan Aru, siklon tropis Inigo, anu waktu masih jadi bibit bisa ngaliwatan Nusa Tenggaran jeung badai tropis Vamei (2001) anu diklaim minangka badai tropis anu kawangun pangdeukeutna jeung khatulistiwa nyaéta di sabudeureun semenanjung Malaka, perenahna dina koordinat 1.5° LU.<ref name=":3" />
 
== Referensi ==
512

éditan