Béda révisi "Daun saga"

96 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Nyirian kalimah nu euweuh rujukan
(Nyirian kalimah nu euweuh rujukan)
== Hasiat Daun Saga ==
Daun saga sanajan bentukna laleutik tapi mibanda mangpaat anu kacida gedéna, di antarana :
# Ubar [[amandel]] ; Carana godog daun saga anu ditambahan ku gula atawa kayu manis, ku cai opat gelas nepi ka jadi satengah gelas.{{Fact}} Antepkeun sina tiis tuluy saring.{{Fact}} Inum dua kali dina sapoéna. <ref name=":4" />
# Ubar [[sariawan]] ; Carana poékeun daun saga sangkan layu, kumbah sing beresih.{{Fact}} Gayem daun saga ngan ulah diteleg, tuluy kekemu. <ref name=":4" />
# Ubar panas dalam ; Carana godog lima belas lambar daun saga, ku opat gelas nepi ka jadi satengah gelas caina.{{Fact}} Antepkeun ka jadi tiis tuluy disaring arah caina wungkul.{{Fact}} Diinumkeun dua kali Sapoé. <ref name=":4" />
# Ubar [[batuk]] ; Carana daun saga nu ditambah gula beureum atawa kayu manis digodog ku dua gelas nepi ka jadi satengah gelas caina.{{Fact}} Antepkeun sina tiis tuluy disaring. Diinumkeun dua kali sapoé. <ref name=":4" />
# Ubar [[Bronkhitis]] : Carana lima belas lambar daun saga digodog, dua gelas nepi ka jadi sagelas caina.{{Fact}} Antepkeun sina tiis tuluy saring.{{Fact}} Diinumkeun sakali sapoé.<ref name=":4">{{Cite web|url=https://www.kompasiana.com/www.operaja.com/manfaat-dan-khasiat-daun-saga-untuk-kesehatan_54f7339ea33311b5738b46d6|title=Manfaat Dan Khasiat Daun Saga Untuk Kesehatan oleh Akhmad Akhmad - Kompasiana.com|last=Kompasiana.com|website=www.kompasiana.com|language=id|accessdate=2018-01-30}}</ref>
# Ubar radang panon ; Ibun hasil ngagodog daun saga diwadahan tuluy dikeclakeun kana mata. <ref name=":5">{{Cite web|url=https://daunsaga.org/daun-saga-untuk-kesehatan-tubuh/|title=Daun Saga Untuk Kesehatan Tubuh|website=daunsaga.org|language=en-US|accessdate=2018-01-30}}</ref>
# Nguatkeun daya tahan awak. <ref name=":5" />
# Antihipertensi. <ref name=":5" />
# [[Antioksidan]]. <ref name=":5" />
# Ubar pikeun reumatik jeung [[analgetik]].{{Fact}} Tina panalungtikan nétélakeun yén hasil ékstrak [[étanolik]] tina daun saga nya éta aya anu dosis 50, 100, jeung 200 mg atawa 33 %, 35,63%, jeung 36,7 %.{{Fact}} Ékstrakna téh bisa dijieun ubar analgetik anu anyar jeung herbal. <ref>{{Cite journal|last=Putri|first=Risma Oksi|date=2 Juli 2015|title=Aktivitas Analgetika Ekstrak Etanol Daun Saga|url=|journal=Jurnal ilmiah kesehatan|doi=|pmid=|access-date=}}</ref>
Lian ti éta, daun saga teu saukur mangpaat pikeun manusa, tapi sasatoan ogé bisa ngala mangpaatna.{{Fact}} Salasahijina nya éta keur ubar manuk anu bindeng atawa sora manukna sangkan alus.{{Fact}} Manuk-manuk anu sok diubaran ku daun saga di antarana manuk [[murai]], [[kacer]], [[pleci]], jeung [[kenari]]. <ref>{{Cite news|url=http://www.mediaronggolawe.com/manfaat-daun-saga-pada-pleci-dan-burung-kicau-lainnya.html|title=Manfaat Daun Saga Pada Pleci Dan Burung Kicau Lainnya|date=2015-07-06|newspaper=Media Ronggolawe|language=id-ID|access-date=2018-01-30}}</ref>
 
== Rujukan ==