Buka ménu utama

Parobahan

331 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''Ardy Bernardus Wiranata''', katelah ku ngaran Ardi B.W. lahir di [[Jakarta]] ping [[10 Pébruari]] [[1970]].<ref name=":0">{{Cite news|url=https://www.merdeka.com/ardy-bernardus-wiranata/profil/|title=Profil - Ardy Bernardus Wiranata - merdeka.com|newspaper=merdeka.com|language=en|access-date=2018-04-19}}</ref> Manéhna téh pamaén [[badminton]] [[Indonésia]] dina taun [[1990-an]].<ref name=":0" /> Jawara Indonésia Terbuka anu lobana 6 kali jeung nu meunangkeun Medali Perak Olimpiade Barcelona taun [[1992]].<ref name=":0" /> Ardy kaasup salah sahiji pamaén badminton panghadéna nu dipimilik ku Indonésia.<ref name=":0" />
 
== Karir jeung Préstasi ==
Budak bungsu ti opat sadudulur pasangan [[Leo Wiranata]] jeung [[Paula Maria Suryani]] ieu mimiti resep kana badminton waktu manéhna nongton pertandingan [[17 Agustus|17 Agustusan]] bareng jeung kolot sarta dulur-dulurna.<ref name=":0" /> Bapana tuluy ngirim Ardy ka tempat palatihan badminton di Hall C Senayan.<ref name=":0" /> Salian ti éta, Ardy ogé asup ka kleub binaan bapana nyaéta PG 16.<ref name=":0" /> Waktu Ardy geus mimiti jago, manéhna pindah ka kleub [[PB Djarum]].<ref name=":0" />
 
Ardy ngamimitian rékor taun 1990 di Samarinda ngéléhkeun Eddy Kurniawan di final kalawan skor 15-10, 15-5.<ref>{{Cite book|title=100 Atlet Legendaris Indonesia|last=Marsis|first=Sumohardi|publisher=PT Intimedia Cipta Nusantara|year=2010|isbn=978-979-056-038-3|location=Tangerang|pages=67-68}}</ref>
 
Sababaraha préstasi anu kungsi dihontal ku Ardy nyaéta rékor jawara Tunggal Putra turnamén [[Indonésia Open]] anu lobana genep kali tutuluyan, jawara dunya Tunggal Junior Bimantara [[1987]], jawara [[China Open]] [[1993]], medali pérak [[Olimpiade Barcelona]] [[1992]] (sanggeus éléh ti [[Alan Budikusuma]] di final), jawara [[Japan Open]] [[1991]], [[1992]], jeung [[1994]].<ref name=":0" /> Tuluy jadi jawara [[All-England]] 1991, jawara Piala Dunya [[1991]], anggota tim [[Piala Thomas]] [[1988]], [[1990]], 1992, jeung 1994, jawara [[Korea Open]], jawara Taiwan, runner-up All England, runner up [[World Championship]] 1989, jawara China Open, semifinalis World Championship, jeung semifinalis [[All England|All England.]]<ref name=":0" />
512

éditan