Béda révisi "Narayana"

4 bita ditambahkeun ,  3 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
Narayana sok disebut Batara Kresna, Prabu Harimurti, Prabu Padmanaba, Prabu Wisnumurti, Prabu Kesawa, Prabu Dwarawati.<ref name=":0" /> Boga opat prameswari, nyaéta Déwi Jembawati, Déwi rukmini, Déwi Setyaboma, jeung Déwi Pratiwi.<ref name=":0" />
[[Gambar:Deogarh, Dasavatara-Tempel Nara-Narayana (1999).JPG|al=Tempel of Narayana|jmpl|Tempel of Narayana|pus]]
Tibubudak, Narayana geus némbongkeun kasaktianana.<ref name=":0" /> Bisa ngapung, bisa ngaleungit, bisa jadi naon baé sakarep dirina, bisa tri wikrama.<ref name=":0" /> Narayana gé boga uteuk nu calakan, loma ka sasaha, nyaritana ngandung ajén sarta bisa ngajénan ka sasama, wijaksana.<ref name=":0" /> Salilana ngaping ngajaring ka Arjuna dina sagala widang.<ref name=":0" /> Réa wejanganana tepi ka Arjuna jadi hiji sinatria utama dina perang Bratayudha.<ref name=":0" />
 
10

éditan