Béda révisi "Dongéng"

39 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
'''Dongéng''' mangrupa salah sahiji golongan carita dina wangun [[prosa]] (lancaran).<ref name="Badingkut">Suryani,Elis.(2010).Badingkut.Bandung: Danan Jaya.</ref> Nilik wandana jeung eusina dongéng téh kaasup rékaan baheula.<ref name="Badingkut"/> Ilaharna dongéng téh pikeun barudak.<ref name="Definisi">[http://www.scribd.com/doc/29361106/Definisi-Dongeng Definisi Dongeng] (Dicutat tanggal 17 Oktober 2011)</ref> Patempatan anu jadi latarna mindeng tétéla gambaran kaayan baheula, tokoh-tokohna henteu [[manusa]] wungkul, tapi ogé sasatoan, [[buta]], atawa mahluk séjénna.<ref name="Badingkut"/> Corak rékaan heubeul anu mindeng ngolah siloka atawa Ramos dan RADEN FARHAN & ERWIN NUGRAHA[[alegori]] pikeun mungkus [[téma]].<ref name="Badingkut"/>
 
=='''Wangenan '''==
Pamaké anonim