Béda révisi "Dongéng"

277 bita dipupus ,  10 bulan yang lalu
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
===Dongéng kahirupan Jalma Biasa (Parabél)===
Dongéng Parabél nyaéta dongéng anu eusina nyaritakeun lalampahan hiji jalma anu dianggap mahiwal ti batur. Caritana loba pikaseurieun tapi ngandung hiji atikan. Conto anu pangsohorna dina sastra Sunda nyaéta dongéng-dongéng Si Kabayan.<ref name="carita rakyat">Shinta Iskandar.2005.Skripsi.''Carita Rakyat di Kacamatan Ciparay pikeun bahan pangajaran sastra di SMP''.UPI</ref> Lian ti éta, aya ogé dongéng saduran tina sastra deungeun, upamana ''dongéng [[Abu Nawas]]'', ''Nasarudin'', ''Si Congcorang'',jjrd.
 
===Dongéng mité===
Pamaké anonim