Béda révisi "20 Januari"

2.832 bita ditambahkeun ,  5 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
(→‎Tumbu luar: clean up, replaced: {{months}} → {{bulan}} using AWB)
 
{| style="float:right;"
x'''20 Januari'''
{| style="float:right;"
|-
|{{calendar|lk=on|show_year=on|float=right|month=January|prevnext=on}}
|{{JanuaryCalendar}}
|-
|{{ThisDateInRecentYears|Month=January|Day=20}}
|}
'''20 Januari''' nyaéta poé ka-20 dina sataun <!--(ka-309 dina [[taun kabisat]]) dina [[kalénder Gregorian]], sésana 57345 poé (346 dina [[taun kabisat]]).-->
 
== Kajadian ==
 
* [[1567]] – Patempuran Rio de Janeiro: Pasukan [[Portugis]] dina pingpinan Estácio de Sá nyata-nyata ngusir urang [[Perancis]] ti [[Rio de Janeiro]].
* [[1783]] – [[Britania Raya|Karajaan Inggris]] néken artikel awal perdaméyan jeung Perancis, nyieun babak anyar pikeun paréngséan rasmi pacéngkadan dina Perang Révolusioner Amérika dina taun hareupna.
* [[1788]] – Kapal katilu, minangka kapal utama tina Armada Munggaran nepi ka [[Basisir Botany]]. Arthur Phillip mutuskeun yén Darmaga Jackson leuwih cocog pikeun padumukan hiji koloni.
* [[1839]] – Patempuran Yungay, [[Chili]] ngéléhkeun aliansi [[Péru]] jeung [[Bolivia]].
* [[1841]] – Pulo [[Hong Kong]] ditempatan ku [[Inggris]].
* [[1887]] – [[Sénat AS]] ngidinan Angkatan Laut pikeun ngontrak [[Pearl Harbor]] minangka markas.
* [[1929]] – Filem panjang munggaran nu gambarna dicokot di saulareun studio, ''In Old Arizona'', dipedalkeun.
* [[1945]] – [[Perang Dunia II]]: Pamaréntahan interim Béla Miklos di [[Hongaria]] paheut kana hiji perdaméyan jeung [[Sakutu]].
* [[1949]] – [[Program Opat Poin]] hiji program bantuan [[ékonomi]] pikeun nagara miskin dibéwarakeun ku Présidén AS [[Harry S. Truman]] dina pidato pangistrénan dirina.
* [[1972]] – [[Pakistan]] ngagelar program sanjata nuklirna, sababaraha minggu sabada kasoran dina [[Perang Pangbébasan Bangladesh]] ogé [[Perang India Pakistan Pakistan 1971]].
* [[1992]] – Air Inter Pangapungan 148, pasawat Airbus A320-111, murag di hiji gunung deukeut [[Strasbourg]], [[Perancis]], nelasan 87 tina 96 jalma sajeroeunna.
* [[2001]] – Présidén Philipina [[Joseph Estrada]] disingkirkeun dina hiji révolusi tanpa kaheurasan salila opat poé, sarta digantikeun ku [[Gloria Macapagal-Arroyo]].
* [[2009]] – [[Barack Obama]] diistrénan minangka présidén AS ka-44, mangrupakeun urang Amérika Afrika munggaran nu jadi présidén AS.
* [[2017]] – [[Donald Trump]] diistrénan jadi présidén AS ka-45, minangka présidén pangkolotna nu kungsi nyepeng jabatan.
* [[2018]] – Sakelompok 5-6 urang panémbak nyerang Hotél Inter-Kontinental di [[Kabul]], [[Afghanistan]], ngabekeskeun patempuran 12 jam. Pamustunganna nelasan 40 jalma sarta nyideraan sababaraha urang séjénna, para panyerangna paéh kabéh.
 
== Nu babar ==
* [[1868]] - [[Keisuke Okada]], [[Perdana Mentri Jepang]] ka-31.
*[[1935]] – Dorothy Provine, panyanyi, artis Amérika (td. 2010)
*[[1958]] – [[Lorenzo Lamas]], aktor Amérika
*[[1959]] – [[Rocky Gerung]], panitén pulitik Indonésia
*[[1967]] – Stacey Dash, artis Amérika
*[[1975]] – [[Inka Christie]], panyanyi Indonésia
*[[1981]] – [[Owen Hargreaves]], pamaén bola Inggris
*[[1987]] – [[Marco Simoncelli]], tukang balap motor Italia (td. 2011)
*[[1991]] – [[Kartika Putri]], artis Indonésia
 
== Nu pupus ==
* 1981 – [[Mang Dudung]], komédian Indonésia (l. 1930)
* [[1990]] - [[Pangeran Higashikuni Naruhiko]], [[Perdana Mentri Jepang]] ka-30.
 
== Poé peré / poé panginget-nginget ==
 
== Tumbu luar ==
1.278

éditan