Béda révisi "Batuk"

3 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(tambahan)
'''Batuk''' lain panyakit tapi mangrupa mékanisme katahana awak di [[saluran pernapasan]] jeung mangrupa gejala salah sahiji [[panyakit]] atawa [[reaksi]] awak nalika [[iritasi]] di [[tikoro]] ku sabab ayana [[lendir]], [[kadaharan]], [[kebul]], [[haseup]] jeung sajabana.<ref name="batuk1">[http://www.anneahira.com/macam-macam-batuk.htm Mengenal macam-macam batuk] (Dicutat tanggal 20 November 2011)</ref> Lumangsungna batuk alatan ayana benda asing anu ngarangsang selaput lendir di tikoro atawa cabang batang tikoro.<ref name="batuk"/> Benda asing kasebut di kaluarkeun ku awak ngaliwatan batuk.<ref name="batuk"/> Bisa mangrupa kebul, alérgi jeung kuman anu nyabakeun batuk.<ref name="batuk"/>
 
=='''Rupa-rupa batuk'''==
# [[Batuk garing]], batuk anu lumangsungna teu dibarengan ku reuhak jeung ''sekeresi'' dina saluran napas, balukarna ayana iritasi dina tikoro anu nimbulkeun nyeri.<ref name="batuk"/>
# [[Batuk rejan]], umumna narajang ka budak anu umurna kurang ti 2 taun.<ref name="batuk"/> Batuk rejan miboga ciri-ciri anu has nyaéta ngadadak batuk na lila, anu dibarengan ku napas panjang, tuluy batu deui, jeung sok diahiran ku utah.<ref name="batuk"/>
{{reflist}}
 
{{stub}}
[[Kategori:Refleks]]
[[Kategori:Gejala panyakit]]
496

éditan