Indéks Pangwangunan Manusa

World map representing the inequality-adjusted Human Development Index categories (based on 2018 data, published in 2019).[1]
██ 0.800–1.000 (very high) ██ 0.700–0.799 (high) ██ 0.550–0.699 (medium) ██ 0.350–0.549 (low) ██ Data unavailable

Indéks Pangwangunan Manusa (IPM) (basa Inggris: Human Development Index (HDI)) nyaéta indéks pikeun ngukur pabanding harepan hirup, melek hurup, atikan, sarta standar hirup pikeun kabéh nagara sakumna dunya. IPM dipaké pikeun misahkeun naha hiji nagara geus jadi nagara maju, nagara ngembang, atawa masih nagara tacan ngembang, sarta ogé pikeun ngukur pangaruh ti kawijakan ékonomi ka kualitas hirup.[2]

RujukanÉdit