Buka ménu utama
Ajip Rosidi, salah saurang inohong, gedé jasana dina widang budaya Sunda

Inohong nyaéta saurang pamingpin,[1] jalma anu penting kalungguhana[2], bisa ogé tokoh masarakat anu dipiajrih atawa dipikareueus [3], inohong minangka cukang lantaran pikeun rahayat ménta bongbolongan pikeun nyanghareupan kahirupan, kamajuan jaman, ogé dina widang pamaréntahan [4].

PedaranÉdit

Hiji jalma bisa dianggap inohong ku balaréa, bisa ku lantaran luhung élmuna, gedé wibawa jeung komarana, gedé jasana, loba prestasina dina salah sahiji widang dina kahirupan. Bisa ogé ku ganjorna umur. Ieu sakabéh mangrupa hubungan-hubungan sosial anu geus ngajadi pola saperti : Sepuh jeung misepuh, kolot jeung nu mikolot jeung saterusna.[5]


Dicutat tinaÉdit

Tempo ogeÉdit

Tutumbu kaluarÉdit

  1. Hartina inohong nyaéta
  2. Inohong téh
  3. Inohong, Ahli, pakar