Buka ménu utama
Jarum kécos

Jarum nyaéta parabot lembut (leutik pisan) tina beusi pikeun kupat-kaput.[1] Wangunna panjang-leutik, tungtungna méncos.[2] Panjangna kurang leuwih opat sénti (4 cm).[2]

Rupa-rupa JarumÉdit

Jarum téh aya rupa-rupa, di antarana nyaéta:

  • jarum kaput
  • jarum mesin jait jeung jarum obras
  • jarum pentul
  • jarum suntik
  • jrrd

Jarum KaputÉdit

Jarum kaput miboga liang dina tungtung anu mintulna.[2]

Jarum Mesin JaitÉdit

Najan sarua fungsina keur ngaput, jarum mesin jait mah liang keur ngasupkeun benangna aya deukeut méméncosna.[2] Sedengkeun bagian tuntung mintulna leuwih gedé ti batan bagian méméncosna.[2] Bagian anu mintul bakal dipasangkeun kana bagian mesin jait anu disebut sapatu.[2]

Jarum PentulÉdit

Jarum pentul ukuranna méh ampir sarua jeung jarum kaput.[2]Bédana jarum pentul jeung jarum kaput nyaéta jarum pentul mah euweuh liangan.[2] Wangun jarum pentul nyaéta salah sahiji tungtungna méncos siga ilaharna jarum, sedengkeun bagian tungtung séjénna dipasangan bebendul, umumna tina bahan plastik.[2]

Jarum SuntikÉdit

Jarum suntik dipaké dina kapereluan médis.[2] Fungsi jarum suntik téh di antarana pikeun ngasupkeun zat kana awak atau keur nyedot cairan tina awak.[2]

GaleriÉdit

ReferensiÉdit

  1. (id)Kamus basa Sunda R.A. Danadibrata
  2. a b c d e f g h i j k Terampil Berkreasi. PT Grafindo Media Pratama. 2006. ISBN 9789797583460.