Buka ménu utama

Juz (Basa Arab: جُزْءْ‎, plural أَجْزَاءْ ajzāʼ, harti saleresna "bagéan") nyaéta cara pambagian Al-Quran anu ngabagi Al-Quran jadi 30 bagéan. Sanajan Al-Quran bisa mulai maca ti bagéan mana waé, sistem ieu bisa ngagampangkeun jalma anu rék ngaji salila 30 poé (sabulan). Juz dina Al-Quran anu paling dikenal nyaéta juz 30 anu disebut ogé juz amma. Eusina nyaéta surat anu ka 78 nepi ka 114 anu disebut ogé surah-surah pang pondokna dina Al-Quran.

Pambagian juz dina Al-Quran bisa ditingali dina tabél ieu:

Juz Awal Akhir
1 Al-Fatihah ayat 1 Al-Baqarah ayat 141
2 Al-Baqarah ayat 142 Al-Baqarah ayat 252
3 Al-Baqarah ayat 253 Ali Imran ayat 92
4 Ali Imran ayat 93 An-Nisa ayat 23
5 An-Nisa ayat 24 An-Nisa ayat 147
6 An-Nisa ayat 148 Al-Ma'idah ayat 81
7 Al-Ma'idah ayat 82 Al-An'am ayat 110
8 Al-An'am ayat 111 Al-A'raf ayat 87
9 Al-A'raf ayat 87 Al-Anfal ayat 40
10 Al-Anfal ayat 41 At-Taubah ayat 92
11 At-Taubah ayat 93 Hud ayat 5
12 Hud ayat 6 Yusuf ayat 52
13 Yusuf ayat 53 Ibrahim ayat 52
14 Al-Hijr ayat 1 An-Nahl ayat 128
15 Al-Israa ayat 1 Al-Kahfi ayat 74
16 Al-Kahfi ayat 75 At-Thoha ayat 135
17 Al-Anbiyaa ayat 1 Al-Hajj ayat 78
18 Al-Mu'minun ayat 1 Al-Furqan ayat 20
19 Al-Furqan ayat 21 An-Naml ayat 55
20 An-Naml ayat 56 Al-Ankabut ayat 45
21 Al-Ankabut ayat 46 Al-Ahzab ayat 30
22 Al-Ahzab ayat 31 Ya Sin ayat 27
23 Ya Sin ayat 28 Az-Zumar ayat 31
24 Az-Zumar ayat 32 Fussilat ayat 46
25 Fussilat ayat 47 Asy-Syura ayat 37
26 Al-Ahqaf ayat 1 Az-Zariyat ayat 30
27 Az-Zariyat ayat 31 Al-Hadid ayat 29
28 Al-Mujadila ayat 1 At-Tahrim ayat 12
29 Al-Mulk ayat 1 Al-Mursalat ayat 50
30 An-Nabaa ayat 1 An-Nas ayat 6

Maca Al-Quran Sapoé SajuzÉdit

Di Indonesia, aya gerakan maca Al-Quran sapoé sajuz anu dimimitian ku dua pamuda nyaéta Bhayu Subrata dan Pratama Widodo di taun 2007. Program ieu ngajak masarakat jang mulai rutin maca Al-Quran nepi ka bisa namatkeun (khatam) Al-Quran dina waktu sabulan[1]. Kagiatan sarupa ieu teu dilakukeun ku umat Islam di Indonesia hungkul tapi geus jadi tradisi anu dilakukeun ku umat Islam di seluruh dunya. Umumna kagiatan ieu dilaksanakeun salila bulan Ramadhan di mana umat Islam paloba-loba ibadah, kaasup maca Al-Quran.

RéférénsiÉdit

  1. Onedayonejuz. "Sejarah | Onedayonejuz - Komuntas Mengaji Satu Hari Satu Juz". onedayonejuz.org. Diakses tanggal 2018-11-27.