Kabupaten Bone (Bugis: ᨀᨅᨘᨄᨈᨙ ᨅᨚᨊᨙ) mangrupikeun salah sahiji daérah otonom di propinsi Sulawesi Kidul, Indonesia. Ibukota kabupatén perenahna di kota Watampone. Dumasar data tina Bone Bumi dina Taun 2015 inohong anu diterbitkeun ku Badan Statistik Pusat Tulang, jumlah penduduk Bone di taun 2015 nyaéta 738.515 jiwa, diwangun ku 352,081 lalaki sareng 386.434 awéwé. Kalayan Daérah Kabupaten Bone sakitar 4,559 km2 alun-alun, rata-rata tingkat kapadetan penduduk Kabupatén Bone mangrupikeun 162 jalmi per km2.

Kabupatén Bone

Kabupatén Bone
Lambang Kabupatén Bone
Lambang
KabupaténIndonesia
PropinsiSulawesi Kidul
Puseur dayeuhWatampone
Pamaréntahan
 • BupatiIdris Galigo
Lega
 • Total4.593,38 km2 (177,351 sq mi)
Pangeusi
 (2015)[1]
 • Total742.527
 • Kapadetan1,6/km2 (4,2/sq mi)
Zona wanciUTC+8 (WITA)
Ramatlokabone.go.id

RujukanÉdit

  1. Badan Pusat Statistik, Jakarta, 2019.

Tumbu luarÉdit