Radén Adjeng Kartini (gumelar di Jepara, Hindia Belanda, 21 April 1879 – tilar dunya di Rembang, Hindia Belanda, 17 Séptémber 1904 dina umur 25 taun) leuwih kakoncara ku ngaran Radén Ayu Kartini[1] mangrupa saurang tokoh pahlawan Nasional Indonesia ogé salaku pelopor kadigjayaanna wanoja pribumi.

R.A. Kartini
COLLECTIE TROPENMUSEUM Portret van Raden Ajeng Kartini TMnr 10018776.jpg
Repro negatif potret Raden Ajeng Kartini (foto 1890-an)
Babar21 April 1879
Jepara, Hindia Belanda (sekarang Indonesia)
Pupus17 Séptémber 1904 (yuswa 25)
Rembang, Hindia Belanda (sekarang Indonesia)
Ngaran séjénRaden Ayu Kartini
Katelah kuEmansipasi wanita
AgemanIslam
PasanganK.R.M. Adipati Ario Singgih Djojo Adhiningrat
Tawis leungeunSignature of RA Kartini.png

BiografiÉdit

 
Bapa Kartini, R. M. Sosroningrat.

Radén Adjeng Kartini ti kalangan priyayi atawa aristokratik kelas Jawa. Anjeunna nya éta putri ti Radén Mas Adipati Ario Sosroningrat, salaku adipati anu diangkat jadi bupati Jepara sanggeusna Kartini lahir. Kartini ieu putri nu kahiji

RujukanÉdit

  1. ,Raden Ayu nya éta gelar keur ménak wanoja nu nikah jeung ménak lalaki tina katurunan generasi kadua tepi ka dalapan ti raja Jawa nu kungsi maréntah, sedengkeun gelar R.A. (Raden Ajeng) mah dipakéna nalika tacan nikah.