Kabupatén Jepara

kabupatèn di propinsi Jawa Tengah, Indonésia
(dialihkeun ti Jepara)

Kabupatén Jepara, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah. Ibukotana nyaéta Jepara. Kabupatén ieu wawatesan jeung Laut Jawa di beulah kulon jeung kalér, Kabupatén Pati jeung Kabupatén Kudus di beulah wétan, sarta Kabupatén Demak di beulah kidul. Wilayah Kabupatén Jepara ogé ngawengku Kapuloan Karimunjawa nu aya di Laut Jawa.

Kabupatén Jepara
80px

Lambang Kabupatén Jepara
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Locator kabupaten jepara.gif

Peta lokasi Kabupatén Jepara
Motto Trus Karyo Tataning Bumi (tina Basa Jawa nu hartina "Terus makarya ngawangun daerah")
Propinsi Jawa Tengah
Ibukota Jepara
Lega Wilayah 1.004,16 km²
Kordinat -
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.037.000 (2003)
1.033 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
14
-
Dasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Bupati Hendro Martoyo (2001-...)
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0291 (daratan), 0297 (Karimunjawa)
DAU Rp. 276.946.000.000

Ramatloka: http://www.jepara.go.id

Jepara kasohor minangka kota ukiran, sabab di Jepara aya séntra karajinan ukiran kayu nu geus kawentar nepi ka mancanagara. Puseur karajinan ieu aya di Kacamatan Tahunan jeung Jepara. Lian ti éta, Jepara ogé mangrupa kota kalahiran pahlawan wanoja Indonésia R.A. Kartini.

GéografiÉdit

Kabupatén Jepara aya di pantura wétan Jawa Tengah, nu mana beulah kulon jeung kaléreunnana diwawatesan ku laut. Beulah wétan wewengkon kabupatén ieu mangrupa daérah pagunungan.

Wilayah Kabupatén Jepara ogé ngawengku Kapuloan Karimunjawa, nyaéta gugusan pulo-pulo di Laut Jawa. Dua pulo panggedéna nyaéta Pulo Karimunjawa jeung Pulo Kemujan. Sabagian gedé wewengkon Karimunjawa ditangtayungan ku Cagar Alam Laut Karimunjawa. Pikeun nyabrang ka kapuloan ieu, disadiakeun kapal ferry nu indit ti Palabuan Jepara. Karimunjawa ogé miboga lapangan terbang perintis nu didarati pesawat leutik ti Semarang.

Babagian administratifÉdit

Kabupatén Jepara ngawengku 14 kacamatan, nu kabagi deui jadi sajumlah désa jeung kelurahan. Puseur pamaréntahannana aya di Kacamatan Jepara.

 t·s·é 
Kabupatén jeung Kotamadya di Propinsi Jawa Tengah

Kabupaten: Banjarnegara | Banyumas | Batang | Blora | Boyolali | Brebes | Cilacap | Demak | Grobogan | Jepara | Karanganyar | Kebumén | Kendal | Klatén | Kudus | Magelang | Pati | Pekalongan | Pemalang | Purbalingga | Purworejo | Rembang | Semarang | Sragén | Sukoharjo | Tegal | Temanggung | Wonogiri | Wonosobo

Kota (kotamadya): Magelang | Pekalongan | Salatiga | Semarang | Surakarta | Tegal

Baca ogé daptar kabupatén jeung kotamadya di Indonésia


 

Kabupatén Jepara, Jawa Tengah

Kacamatan: Bangsri | Batéalit | Jepara | Kalinyamatan | Karimunjawa | Kedung | Keling | Kembang | Mayong | Mlonggo | Nalumsari | Pecangaan | Tahunan | Welahan