Katapang
Teca 001.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
T. catappa
Ngaran binomial
Terminalia catappa

Katapang (Terminalia catappa) nyaéta sarupaning tangkal gedé di daérah tropis nu kagolongkeun kana kulawarga Combretaceae.[1] Tuwuhan ieu sumebar ka réa patempatan ku jasana manusa sarta asalna teu dipikanyaho kalawan pasti. Katapang geus lila pisan dibudidayakeun di wewengkon-wewengkon mimiti Australia Kidul Jeung Gini Anyar, Asia Tenggara jeung Mikronésia nepi ka anak buana Indian. Anyar-anyar ieu, tutuwuhan ieu geus diwanohkeun ka bagian-bagian tina buana Afrika jeung Amerika. Ngaran umumna ti antarana Indian almond, Bengal almond, Singapore almond , Malabar almond, Tropical almond, Séa almond, jeung Umbrella tree.

daun saacan gugur di Kalkuta, Bengala Kulon, India.
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.


GaleriÉdit

  1. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen.