Buka ménu utama
Katumbiri luhureun Républik Céko.
Rainbow formation.png

Katumbiri atawa kuwung-kuwung nyaéta hiji fénoména optik jeung météorologis nu nyababkeun némbonganana spéktrum cahya di awang-awang nalika srangéngé nyinaran cihujan. Katumbiri bentukna mangrupa busur warna-warni: beureum pangluarna, bungur pangjerona. Runtuyan warnana nyaéta beureum, oranyeu, konéng, héjo, bulao, jeung bungur.[1]

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Fisika katumbiriÉdit

Katumbiri dina mitologi jeung agemanÉdit

Katumbiri di dunya sastraÉdit

Ngapalkeun runtuyan warnaÉdit

Tempo ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

  • Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen.