Kiripik sampeu; keripik singkong, nyaéta hiji kadaharan anu dijieun sampeu beunang nyiksikan ipis tuluy digoréng.[1] Kiripik sampeu ilaharna dijieun tina bahan sampeu sumedeng, tayalian henteu gedé teuing ogé henteu kolot teuing sangkan gampang migawé tur kiripik henteu teuas. [1] Kiwari kiripik sampeu téh geus loba rasana, sagigireun rasa pangsét, amis, aya ogé anu rasa lada (balado). [2]

Kiripik sampeu

Cara nyieunÉdit

  1. Sampeu beunang nyiksikan dikeueuman heula dina cai apu, kurang leuwih 15-30 menit sangkan rangu jeung hipu.
  2. sayagikeun katél dua, jang minyak sedeng jeung minyak panas.
  3. Goréng bahan kiripik dina katél anu seuneu sedeng, nepika rada heuras meueusan. Tuluy dijait dipindahkeun kana kafé minyak panas, tuluy digoréng nepika rangu tur kelirna ribu jadi semu konéng.
  4. Jait kiripik na tuluy ditamperkeun minyakna menepi ka garing, tuluy purulukan uyah jeung kaldu atawa kumaha pangaresep. [1]

Dicutat tinaÉdit

  1. a b c Yuyun, A (2010). 38 Inspirasi Usaha Makanan Minuman untuk Home Industry Modal di Bawah 5 JutaYuyun. Denmark: AgroMedia. p. 84. ISBN 9789790062719.  Disungsi1 Peb 2022
  2. utama, Gramedia (2010). Kursus Wirausahautama. Denmark: Gramedia Pustaka. p. 16. ISBN 9789792264609.  Disungsi1 Peb 2022