Buka ménu utama
Achromatic lens.svg

Lénsa mangrupa barang bening anu diwatesan ku dua widang lengkung. Dua widang lengkung anu ngawatesan lénsa boga wangun silindris atawa bola.[1] Lénsa silindris boga sifat museurkeun cahya tina sumber titik anu jauh tina hiji garis, sedengkeun lénsa anu bentukna bola anu nyéngkong ka sagala arah museurkeun cahaya tina sumber anu jauh tina hiji titik.[1]

ReferensiÉdit

  1. a b (id)Pengertian Lensa (diakses 4 Agustus 2015)