Penampil kristal cair (Inggris: liquid crystal display; LCD) nyaéta hiji rupi media tampilan anu ngagunakeun kristal encer minangka penampil utami. LCD atos dipaké di sagala rupa widang contona dina pakakas-pakakas elektronik sepertos televisi,kalkulator ataupun layar komputer. Kiwari LCD mendominasi rupi tampilan kanggo komputer meja atawa notebook margi merlukeun tanagi listrik anu pendek,bentukna ipis,kaluron sakedik panas,sarta ngabogaan resolusi luhur[1].

Dina LCD boga warna sarupaning monitor,aya seueur kalintang titik cahya (piksel) anu diwangun ti hiji buah kristal cair minangka hiji titik cahya. Cacak disebut minangka titik cahya,kristal cair ieu henteu memancarkeun cahya sorangan[1]. Asal cahya di jero hiji pakakas LCD nyaéta lampu néon boga warna bodas di haturan pengker susunan kristal cair[1].

Titik cahya anu jumlahna puluhan rebu sumawonten jutaan ieu pisan anu nyieun tampilan wangwangan[1]. Kutub kristal cair anu diliwatan arus listrik bade robih margi pangaruh polarisasi medan magnetik anu muncul sarta ku lantaran éta bade ngan ngantep sababaraha kelir diteraskeun sedengkeun kelir lianna tersaring[1].

LCD Monitor

Display elektronik nyaéta salah sahiji komponen elektronika anu boga fungsi minangka tampilan hiji data,sae sipat,hurup ataupun grafik. LCD (Liquid Cristal Display) nyaéta salah sahiji rupi display elektronik anu didamel kalawan teknologi CMOS logic anu didamel kalawan henteu ngahasilkeun cahya nanging memantulkeun cahya anu aya di sekelilingnya ka front-lit atawa mentransmisikeun cahya ti back-lit[1]. LCD (Liquid Cristal Display) boga fungsi minangka penampil data sae dina wangun sipat,hurup,angka ataupun grafik[1].

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g Purnama, Agus. "LCD (Liquid Cristal Display)". elektronika-dasar.web.id. Diakses tanggal 2017-11-09.