Buka ménu utama

Lambang Nasional Saudi Arabia (Basa Arab: شعار السعودية‎) nyaéta lambang nagara Saudi Arabia nu disahkeun pamakéannana dina 1950.[1] Dumasar kana Konstitusi Saudi Arabia[2], lambangna kasusun ti 2 pedang nu disilangkeun kalawan hiji tangkal palem di luhureunnana.

Lambang Saudi Arabia
شعار السعودية
Emblem of Saudi Arabia.svg
Rincian
ArmigerRaja Saudi Arabia
Diadopsi1950
Lambang2 pedang nu disilangkeun jeung tangkal palem di luhureunnana

Pedang minangka perlambang 2 karajaan, Hijaz jeung Nejd, ngahiji dina Ibn Saud dina 1926.[3]

RujukanÉdit

Citakan:Coats of arms of Asia


Citakan:SaudiArabia-stub