Basa Arab (عربية} ('`Arabiyya')
Dipaké di: Saudi Arabia, Mesir jeung loba nagara séjénna.
Wewengkon: Timur Tengah jeung Afrika Kalér
Jumlah pamaké: 225 yuta
Urutan ka:
Klasifikasi rungkun basa: Basa Afro-Asia

 Basa Semitik
  Basa Semitik Kidul
   Basa Arab

Status resmi
Basa resmi di: 24 nagara kaasup Arab Saudi, Irak, Israél, Libanon, Libya, Mesir, Palestina, Suriah, jsb.
Diatur ku:
Sandi basa
ISO 639-1 ar
ISO 639-2 ara
ISO 639-3
SIL ABV
Tempo ogé: Basa - Daptar basa

Basa Arab hiji basa Semitik nu dipaké ti daérah kaasup wilayah nagara Arab Saudi.

Hurup-hurup dina basa ArabÉdit

Huruf Ngucapna Internasional
ا alif alif
ب ba bāʾ
ت ta tāʾ
ث tsa ("sa" letah di gégél) ṯāʾ
ج jim ǧīm
ح ḥa ("ha" ipis) ḥāʾ
خ kho ḫāʾ
د dal dāl
ذ dzal ḏāl
ر ro r āʾ
ز zai atawa zay z ā y
س sin sīn
ش syin šīn
ص shod ṣād
ض dhod ḍād
ط tho ṭāʾ
ظ zho'/dlo/dzho ẓāʾ
ع 'ain atawa 'ayn 'ain
غ ghoin atawa ghoyn ġain
ف fa fāʾ
ق qof qāf
ك kaf kāf
ل lam lām
م mim mīm
ن nun nūn
ه ha hāʾ
و wau/wawu/waw wāw
ي ya yāʾ

Kamus Basa Arab Melayu SundaÉdit

 

Tempo ogeÉdit