Linux Mint

Linux Mint nyaéta hiji sistim operasi komputer nu dijieun ngagunakeun inti kernél Linux tur ngagunakeun pakakas jeung pustaka GNU[1]. Linux lain ngaran sistim operasi, Linux ngan saukur komponén software anu jadi sasak, ngabantuan hubungan antara aplikasi jeung data-data nu di prosés dina jero hardware[1]. Kernél nyaéta komponén inti tina hiji sistim operasi[1]. Linux mangrupa hiji kernél jadi can bisa disebut sistim operasi soalna sistim operasi butuh leuwih loba komponén ti batan kernél hungkul[1].

Ku sabab Linux Mint mibanda kernél Linux, Linux Mint disebut sistim operasi distribusi Linux[1]. Di dunya ieu, aya loba pisan jenis jenis distribusi Linux salian ti Linux Mint.[rujukan?] Linux Mint dimekarkeun tina distribusi Linux Ubuntu[2]. ku sabab éta, loba pakakas Linux Mint anu mirp jeung pakakas Ubuntu[2].

Linux mint dina pamakéan antarbeungeutna ngagunakeun Cinnamon jeung Maté.[rujukan?] Cinnamon disayogikeun pikeun komputer anu alanyar sedengkeun Maté disayogikeun pikeun komputer anu heubeul[2]. Salain Cinnamon jeung Maté, aya ogé KDÉ jeung Xfcé pikeun antarbeungeut Linux Mint na[2]. di antara sababaraha antarbeungeut nu aya, Cinnamon mangrupa antarbeungeut anu paling kakoncara[2]. Unggal vérsi anu dimekarkeun ku Linux Mint mibanda ngaran kode masing-masing.[rujukan?] Contona, Linux Mint versi 17.3 mibanda ngaran kode Rosa[3]. Linux Mint versi 17.2 mibanda ngaran kode Rafaela, jrrd[3].

SajarahÉdit

Di taun 2006, Clement Lefebvre salah sahiji urang Prancis ngamimitian mekarkeun Linux Mint[1]. Saméméh ngamekarkeun Linux Mint, Clement kungsi nulis loba artikel ngeunaan réa-réa distribusi Linux[1]. Linux Mint nu dimekarkeun munggaran ku Clement dingaranan Ada[1]. Sababaraha bulan sanggeus mekarkeun Linux distro munggaranna, Clement mekarkeun Linux Mint vérsi anyarna nu dingaranan Barbara[1]. Dina vérsi Barbara ieu, loba anu mimiti resep kana Linux distro ieu[1].

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j [A.F. Montoro.Linux Mint System Administrator's.Birmingham:Packt Publishing Ltd.,2012]
  2. a b c d e [J. LaCroix.Linux Mint Essentials.Birmingham:Packt Publishing Ltd.,2014]
  3. a b Linux Mint