Lumba-lumba
NMMP dolphin with locator.jpeg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Subordo:
Kulawarga:
Delphinidae
Genera

Tempo Artikel di handap.

Lumba-lumba, mamalia cai anu teu asing pikeun urang, sosok lauk anu ngalambangkeun persahabatan sarta sosokna anu soméah, lucu sarta imut nyieun manusa gancang akrab sarta mikaresep mamalia anu ieu.[1] “Lumba-lumba ogé nyaéta makhluk pohara calakan kalayan kapribadian individu, otonomi, sarta kahirupan batin. Maranéhanana pohara rentan ka sarta trauma psikologis.”, ceuk Lori ngécéskeun. Cacakan kitu, hubungan anu alus antara lumba-lumba sarta manusa ogé bisa ngajadikeun sato laut éta cageur kalayan gancang. Ku kituna, manusa kudu nyaho tabéat lumba-lumba sabot maranéhanana aya di alam liar. Lori ogé nambahan, sacara signifikan, loba otak lumba-lumba modérn leuwih badag batan otak urang sorangan. Ciri-ciri anatomi otak maranéhanana némbongkeun karumitan kacerdasan.[2]

Lumba-lumba loba dimangpaatkeun ku sagala rupa pihak, kawas militer AS anu kungsi ngalakonan percobaan ka lumba-lumba pikeun misi Spionase. Lumba-lumba mibanda pangabisa unik anu saéstuna lamun urang minangka manusa jeli bisa néwak maksud ti parobahan laku-lampah lumba-lumba kasebut.[1] Lumba-lumba mibanda pangabisa anu unik, Pangabisa unikna éta di antara, resep nulungan manusa anu pareng kasasar atawa palid ka tengah laut (biasana lumba-lumba nulungan sarta ngabingbing nyampe ka darat), sajaba ti éta bisa ogé nyaho iraha musibah lini baris lumangsung.[1]

RujukanÉdit

  1. a b c (id)[1](diakses kaping 26 november 2011)
  2. (id)[2](diakses kaping 28 november 2011)