Buka ménu utama
Méga supersél

Méga atawa awan téh nyaéta kumpulan keclakan cai anu jadi kristal és turta ngambacang di wiati.[1] Mun poéna keur hadé, awan anu ipis éndah pisan katingalina, tapi dina waktu nu lian bisa jadi totondén bakal aya hujan atawa guludug. Hawa salawasna ngandung saab cai dina wangun gas anu teu kaciri. Jumlah saabna cai ka hawa gumantung kana suhu hawana.[1] Météorologis (Jalma nu nalungtik perkara cuaca) ngabagi méga dumasar kana dedegan fisikna, nyaéta méga cirrus, kumulus, jeung stratus.

Méga nyaéta kumpulan uap cai nu ngambang di atmosfir di saluhureun Bumi atawa banda planet lianna, saperti Bulan. Katempona siga haseup warna bodas atawa kulawu di langit. Cabang météorologi ngeunaan awan disebut népologi.[2]

Dicutat tinaÉdit

  1. a b Steve Kempler (2009). "Parameter information page". NASA Goddard Space Flight Center. Diarsipkan dari versi asli tanggal November 26, 2007. Diakses tanggal 2008-12-27. 
  2. Mark Stoelinga (2005-09-12). Atmospheric Thermodynamics (PDF). University of Washington. p. 80. Diarsipkan dari versi asli (PDF) tanggal 2010-06-02. Diakses tanggal 2010-01-30.