Mahkamah Internasional (Basa Inggris: International Court of Justice, atawa ICJ, Basa Prancis: Cour internationale de justice, atawa CIJ, Basa Walanda: Internationaal Gerechtshof) nyaéta awak kahakiman utama dina PBB. Mahkamah ieu aya di Den Haag, Walanda. Fungsi utamana nyaéta pikeun ngabéréskeun sengketa hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku nagara-nagara di dunya, sarta méré pamadegan ngeunaan patarosan atawa konsultasi hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku lembaga-lembaga internasional anu mibanda hak, sarta Majelis Umum PBB. Mahkamah Internasional henteu sarua jeung Pangadilan Kriminal Internasional, anu ogé dianggap mibanda yurisdiksi global.

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
  • (en)(fr) Mahkamah Internasional, Loka resmi
  • (en)(fr)Daptar perkara anu dipegatkeun ku Mahkamah Internasional saprak nangtungna dina taun1946
  • (en)Portal Kaadilan Den Haag: Panto gerbang akademis online ka organisasi-organisasi di Den Haag ngeunaan katengtreman, kaadilan, sarta kaamanan internasional.