Mario (マリオ?) mangrupikeun karakter fiksi anu didamel ku desainer kaulinan pidéo sareng produser Jepang Shigeru Miyamoto. Salaku maskot Nintendo, Mario parantos muncul dina langkung ti 200 kaulinan pidéo ti mimiti kaceranan na.

Supermario Kungsbacka.jpg

Mario digambarkeun salaku tukang Italia ledeng ekspresif, ngagem lompétna nganggo sareng topi lega kalayan hurup "M".

Anjeunna munggaran muncul dina 1981 Donkey Kong kaulinan.

Konsép sareng nyiptakeunÉdit

Mario diciptakeun ku Shigeru Miyamoto dina usaha ngajantenkeun pidéo paling laris pikeun Nintendo, saatos pertandingan saméméhna, sapertos Sheriff, henteu meunang kasuksésan naon waé. Mimitina, Miyamoto hoyong ngadamel pidéo nganggo karakter Popeye, Bluto, sareng Olive Oyl. Sanajan kitu, anjeunna henteu diidinan ngagunakeun karakter-karakter ieu kusabab masalah hak cipta, sahingga anjeunna tungtungna ngadamel Jumpman (engké katelah Mario), Donkey Kong, sareng Pauline. Misi Mario nyaéta pikeun ngelehkeun penjahat Bowser anu nyulik Putri Peach, tunangan Mario. Bowser ogé hoyong nalukkeun Mushroom Kingdom.

JaringanÉdit

Tumbu kaluarÉdit

Citakan:Fiksi-stub