Buka ménu utama

Masakan Padang mangrupa ngaran anu dipaké pikeun ngarujuk kana rupa-rupa papasakan anu asalna ti daérah Minangkabau, propinsi Sumatra Kulon, Indonésia. Rupa-rupa papasakan ieu leuwih kasohor kalawan ngaran masakan Padang. Sanajan kitu, asal-usul kadaharan ieu lain ngan ukur ti kota Padang, tapi bisa ti sababaraha daérah siga Payakumbuh, Bukittinggi, Solok, Pariaman, jeung sajabana anu ogé miboga tradisi kulinér anu beunghar. Réstoran Padang atawa réstoran urang awak mangrupa istilah pikeun bisnis réstoran anu husus dina masakan Padang di luar daérah.[1][2]

RujukanÉdit

  1. Habsari, Rinto, (2007), Info boga Jakarta, Gramedia Pustaka Utama, ISBN 978-979-22-2860-1.
  2. "A Unique of Padang". Padangbaycity.com. Diakses tanggal 2010-09-22.