Buka ménu utama

Wikipedia β

Matematika terapan


Matematika terapan mangrupa cabang matematika anu patali jeung téknik matematika anu dipaké dina aplikasi élmu matematika pikeun domain anu séjén. Matematika terapan berkenaan kalawan pamakéan pakakas matematika abstrak guna mecahkeun masalah-masalah konkret di jero élmu kanyaho, bisnis, sarta wewengkon séjénna. Hiji lapang penting di jero matematika terapan nyaéta statistika, anu ngagunakeun téori kasempetan minangka pakakas sarta ngijinan guaran, analisis, sarta paramalan gejala di mana kasempetan miboga peran penting. lolobana parcobaan, survei, sarta pangkajian pangamatan merlukeun statistika. Matematika terapan mangrupa élmu anu diperlukeun pikeun ngitung sagala rupa hal anu merlukeun rumus.