Buka ménu utama

Maya (मय), atawa Mayasura (मयासुर) mangrupa raja gedé anu ngawasa ras Asura, Daitya jeung Rakshasa di alam dunya dina mitologi Hindu. Manéhna ogé mangrupa arsiték mahér keur masarakat di alam handap.[1] Manéhna ngawangun istana megah di Indraprastha. Manéhna guguru ka Sukracarya, guru para daitya jeung asura.[1]

RamayanaÉdit

Dina Ramayana, mayasura mangrupa bapa ti Mandodari, pamajikan Rahwana. Manéhna ngawangun hiji istana megah di tengah guha. Hanoman jeung para wanara manggihan istana éta dina kitab Sundarakanda. Di tengah guha éta, hirup hiji awéwé nu boga ngaran Swayampraba.[1]

ReferensiÉdit

  1. a b c (id)Mandodari dan Mayasura diakses 7 Agustus 2015