Buka ménu utama

Minyak atawa lisah mangrupa istilah generik pikeun cairan organik nu teu leyur jeung cai. Dina widang kimia, minyak dibédakeun ti lemak dumasar sipat fisikna nalika dina hawa biasa; minyak mah cair, ari lemak padet. Aya ogé istilah oli (tina oil), nu nujul ka minyak mesin mobil/motor.

Di masarakat umum, minyak biasa nujul ka minyak tanah jeung minyak kalapa.

Rupa-rupa minyakÉdit