Buka ménu utama

Nairobi nyaéta ibukota Kenya. ngaran ieu asalan tina bahasa suku Maasai Ewaso Nyirobi anu artina "cai ayem".

Nairobi
Kota
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Bandéra Nairobi
Bandéra
Jujuluk: The Green City in the Sun

Lua error in Modul:Location_map at line 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Kenya" nor "Template:Location map Kenya" exists.Location of Nairobi

Koordinat: 1°17′S 36°49′E / 1.283°S 36.817°E / -1.283; 36.817Koordinat: 1°17′S 36°49′E / 1.283°S 36.817°E / -1.283; 36.817
Negara Citakan:Country data Kenya
Provinsi Provinsi
Dibentuk 1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • Mayor Geoffrey Majiwa
Aréa
 • Total 696 km2 (269 sq mi)
Luhurna Salah éksprési: operator * teu dipiharep, m (Salah éksprési: operator / teu dipiharep, ft)
Populasi (2009)
 • Total 3.138.295
 • Dénsitas 4.509/km2 (11,680/sq mi)
  [1]
Démonim Nairobian
Zona wanci EAT (UTC+3)
Kode wewengkon 020
Kota kembar
 • Denver,Colorado USA
Ramatloka http://www.nairobicity.go.ke

Nairobi nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Afrika. Kota ieu mikaboga penduduk kira-kira 3 juta jiwa wilayah kira-kira 150 km2. Koordinat géografisna nyaéta 1°16′S 36°48′E.

Eusi

GeografiÉdit

IklimÉdit

Tempo OgeÉdit

ReferensiÉdit

ReferensiÉdit