Buka ménu utama

Nairobi nyaéta ibukota Kenya. ngaran ieu asalan tina bahasa suku Maasai Ewaso Nyirobi anu artina "cai ayem".

Nairobi
Kota
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Bandéra Nairobi
Bandéra
Nami panggilan: 
The Green City in the Sun
NegaraCitakan:Country data Kenya
ProvinsiProvinsi
Dibentuk1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • MayorGeoffrey Majiwa
Lega
 • Total696 km2 (269 sq mi)
Luhurna
1.661 m (5.450 ft)
Pangeusi
 (2009)
 • Total3.138.295
 • Kapadetan4.509/km2 (11,680/sq mi)
 [1]
DémonimNairobian
Zona wanciUTC+3 (EAT)
Kode wewengkon020
Ramatlokahttp://www.nairobicity.go.ke

Nairobi nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Afrika. Kota ieu mikaboga penduduk kira-kira 3 juta jiwa wilayah kira-kira 150 km2. Koordinat géografisna nyaéta 1°16′S 36°48′E.

GeografiÉdit

IklimÉdit

Tempo OgeÉdit

ReferensiÉdit

ReferensiÉdit