Buka ménu utama

Nairobi nyaéta ibukota Kenya. ngaran ieu asalan tina bahasa suku Maasai Ewaso Nyirobi anu artina "cai ayem".

Nairobi
Kota
Nairobi Skyline
Nairobi Skyline
Bandéra Nairobi
Bandéra
Nami panggilan: 
The Green City in the Sun
Negara Citakan:Country data Kenya
Provinsi Provinsi
Dibentuk 1899
Constituencies of Nairobi
Pamaréntahan
 • Mayor Geoffrey Majiwa
Lega
 • Total 696 km2 (269 sq mi)
Luhurna
1.661 m (5.450 ft)
Pangeusi
 (2009)
 • Total 3.138.295
 • Kapadetan 4.509/km2 (11,680/sq mi)
  [1]
Démonim Nairobian
Zona wanci UTC+3 (EAT)
Kode wewengkon 020
Ramatloka http://www.nairobicity.go.ke

Nairobi nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Afrika. Kota ieu mikaboga penduduk kira-kira 3 juta jiwa wilayah kira-kira 150 km2. Koordinat géografisna nyaéta 1°16′S 36°48′E.

Eusi

GeografiÉdit

IklimÉdit

Tempo OgeÉdit

ReferensiÉdit

ReferensiÉdit