Buka ménu utama

Nico Robin mangrupa salah sahiji tokoh protagonis dina anime manga One Piece buatan Eiichiro Oda.

Nico Robin

Awal kahirupanÉdit

Nico Robin lahir jeung gede di pulo O'hara, pulo nu dikenal ogé sebagei pulo Sarjana, ku sabab lobana Sarjana nu pararinter nu cicing di pulo ieu.

Baroque WorksÉdit

Nico Robin gabung ka Baroque Works, diajak ku Crocodile demi mantuan Crocodile manggihan senjata kuno Poseidon nu disimpen di Arabasta.

Di Baroque Works, Robin ngajabat sebagei Wakil Ketua Baroque Works handapeun jeung berpasangan jeung Crocodile.

Kru Topi JaramiÉdit

Robin mimiti papanggih jeung kelompok bajak laut Topi Jarami di Little Garden, waktos manéhna ngawanohkeun diri sebagei anggota Baroque Works (panggilan Miss All Sunday). Robin sempet nyalametkeun Luffy di gurun, sawaktos Luffy diéléhkeun ku Crocodile. Robin mantuan Luffy deui di makan Alubarna, Arabasta saatos Luffy ngéléhkeun Crocodile.

Saatos kajadian di Arabasta, Luffy jeung kelompokna ninggalkeun perairan Arabasta. Tiba tiba muncul Robin nu nyumput na jero kapal Going Merry, anjeunna menta Luffy supaya manéhna diajak janten kru na Luffy. Luffy nu pernah dibantuan ku manéhna, nyetujuan pamenta Robin, dibarengan rasa heran ku sabaraha kru Luffy.

Namun sairing waktu, Robin bisa ngayakinkeun saluruh kru yén manéhna gabung ka Topi Jarami sacara baik, jeung euweuh maksad lain.

Insiden Ennies LobbyÉdit

KakuatanÉdit

Teu kanyahoan pasti, iraha Robin meunang kakuatan ieu, tapi waktos leutik kénéh manéhna kanyahoan geus boga kakuatan nu asalna tina Buah Iblis tipe Paramaecia nu ngarana Hana-hana (mekar). Kakuatan ieu méré Robin kakuatan pikeun munculkeun leungeun ti benda nu ditingali ku manéhna.

PatarunganÉdit

Nilei buruanÉdit

  • 79 juta Belly, saatos kajadian Buster Call di pulo Ohara.
  • 80 juta Belly, saatos insiden Ennies Lobby.
 
Poster buruan Nico Robin saatos insiden Ennies Lobby.

Citakan:One Piece